Závěr léta
Závěr léta
Anotace: Zamyšlení nad přelomem léta a podzimu
Závěr léta nastává,
ovoce ze stromů padá.
Zima zatím vedle postává,
podzim se mezi nás vkrádá.
Večery začínají být studené,
venku se do noci sedět nedá.
Nakonec ale grilovat budeme,
cítím, že vítr se pomalu zvedá.
Poslední dovču zkus si užít,
vyjet někam do cizích zemí.
Naposled letní pohodu zažít,
lepšího plánu asi není.
Dobře, dá se vyjet někam na lodě,
zabalit stan, kámoše, ostatní věci.
Krásné jsou dny strávené na vodě.
Je uplná hloupost sedět doma přeci.
Včely už také nebudou létat,
i trávník přestane růsti.
Kominík začne komín vymetat,
do boje s popelem hrdě se pustí.
Jablka ze stromů smutně padají,
naposled vyjdi a dívej se na nebe.
Hvězdy a měsíc se tam radují
velký vůz září jen pro tebe.
Publikoval(a):
Jelínek Rockefeller, 11.8.2012