Poutník
Poutník
Potuje poutník cizímí zeměmi
Táhne ho to pořád dál
Ačkoliv se nudí chvílemi
Cítí ase jako král
Svítí mu slunko na cestu
A dívky se na nej smějí
Snad najde si nevěstu
Na zahradě z šalvějí
Krajinou nese se jako pán
Kráčí hrdě a vzpříma
Nemuusím ani říkat Vám
Jeho cesta je přímá
V noci spí pod hvězdami
Lišky mu přejí dobrou noc
Po domově stýská si chvílemi
Srdce má nad ním moc
Vytáhne dýmku a cpe do ní tabák
S kapucí sedí u jezera
Činí nad hladinoui jako maják
Připadá mi to jako včera
jeho cesta jen tak nekončí
Dokud zlo bude na světě
Říkají mu ďáblův náhončí
který touží po odvětě
Publikoval(a):
Jelínek Rockefeller, 8.8.2012