Socha
Socha
Anotace: I neživé věci mají duši...
Šel jsem ulicí
ulicí na náměstí
náměstí bez názvu
a spatřil jsem krásu.
Ó socho rozmilá
jak strnule stojíš
časem jsi drolena
neustále trpíš.
Neuběhne ani chvíle
kdy bych na tě nemyslel
ve dne - v noci k tobě hledím
na život jsem zapomněl.
Nemůžeš se pohnout
ani za roh nahlédnout
tajům světa unikáš
chci tvojí kráse podlehnout.
Publikoval(a):
Averzus, 8.8.2012