Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Malý meč

**Malý meč

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: ..ale kdepak,to je gladiola,mečík..

Mečík.
*******
Je snad mečík malý meč?
Nebo jen malé kůzle mečí?
Ani jedno ani druhé,
vážně,
to už stačí.

Copak jste někdy slyšeli
aby květiny mečely?

Mečík,
ten listy má jak meč
a jako gladiátor chystá leč
na jednu krásnou gladiolu.
Pak na záhonku stojí spolu.

Já mečík i já gladiola
mám hodně květů,
pro všechny ráda a krásně
kvetu.
I když mé listy jsou ostré
jak meče
nebojte se,nikdo neuteče.

Pomalu odkvétám od spodních
květů
ale výš a výš znova rozkvetu.
Já,gladiola krásná,
pro vás kvetu a jsem šťastná.

Já mečík taky,vždyť ty a já
jsme jedna květina…
......
Publikoval(a): Květka Š., 7.8.2012
Přečteno (53x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, děda včela

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 01:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti