Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Modrokráska

Modrokráska

Rammmann Básně » Balady, romance

Anotace: Báseň, jenž napsal jsem dívce, která mi ukázala nové obzory, naučila mne spousty věcí a já jí tímto chtěl říci, co pro mě tehdá udělala, když se se mnou seznámila a dala mi možnost vyjádřit své city. "Modrokráska" Č. I.

Putoval jsem cestu dlouhou,
tak dlouhou a náročnou.

Chodil jsem ji osamocen,
nikdy nikým nečekán,

Byla vždy přeplněna mlhou,
lží a nářkem přeplněnou,
přes kterou jsem nikdy nebyl viděn,
byl jsem nepochopen a ignorován.

Mou mysl již smutkem zaplněnou,
napadlo ukončit mé trápení již přeplněné tíhou.

Přesto však jsem pokračoval cestou svou,
přemýšlejíc o svém osudu.

Když najednou jsem byl pohledem jejím okouzlen,
jak kdybych magii byl vystaven.

Neznámý pocit procházel mnou,
nesl v sobě spoustu jejích účinků.

Započal jsem tedy ten čin,
přesně v ten den,
kdy jsem se ocitl mimo svou cestu,

ale šel jsem za ní - za Modrokráskou
Publikoval(a): Rammmann, 26.6.2012
Přečteno (226x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Kett, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 19:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti