Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Až naprší a uschne

Až naprší a uschne

Martin Škréta Básně » o Životě

Anotace: Písňový text určený ke zhudebnění

Až jednou
naprší a uschne,
přijde pauza pro fanfáry
a konec konců,
bude tak blízko,
že zblednou ti, co se všemu
vždycky jenom smáli,
a ze všech kopců
povedou schody do oblak.

Tam, kde kříží
rovnoběžky nekonečnu
všechny plány,
ohryzává pupek dějin
od věčnosti,
nenasytnost orlojů.

Nebytnosti
semelou v zubech líně
na zbytečný krámy,
co se válej u popelnic,
jako trosky
po nacpanejch šrajtoflích.

V hodinářství
není k mání jedna
volná chvíle,
ani k stání,
proto svátky dělí od nedělí
jenom čerstvý housky
a otočenej kalendář.

Až jednou
naprší a uschne,
dojde kámen na iniciály
a do kanálů,
ať tu máme čisto,
spláchnou svinstvo
rozpuštěný armády.
Už toho kraválu
bylo tak akorát.

Až jednou
naprší a uschne,
a co když už ne ....?
Publikoval(a): Martin Škréta, 24.4.2012
Přečteno (98x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT., Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 19:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti