Květina
Květina
Anotace: Báseň o tom, která z květin jsi...
Při jedné večerní, zdlouhavé procházce,
Přišel jsem k velice, záludné otázce.
Kterou z těch květin, co vídám v zahradě,
Mohu mít místo tvé, osoby v náhradě?
Na první místo, bych zařadil růži,
Hebkostí vyrovná, tvojí se kůže.
Však její trny, mohou nás poranit,
To ty bys nemohla, snad ani poradit.
Mohla bys tedy být, tou žlutou liškou,
Tu kterou já nazývám, ó, pampeliškou.
Ta její sladkost, čiší ti z úst,
To pro tohle klidně, pak držím půst.
Nebo že bys byla snad, sedmikráskou?
Mou jedinou, největší láskou?
Ne, tu vidím, jako moc všední,
Ty musíš být trošičku, více přední.
Už to mám, vždyť ty seš sněženka,
Překrásná, nevinná dívenka.
Ty totiž dáváš, všem lidem naději,
V to, co maj oni raději...
Publikoval(a):
MARi0, 27.9.2011