keby som bol doktor
keby som bol doktor
Keby som bol doktor kardiológ,
pozval by som si Aničku na vyšetrenie,
ako na záver dňa krásny epilóg,
vidím ju vchádzať a cítim zvláštne chvenie.
Máte u nás záznam?
a hneď nevstupovať nad dverami svieti oznam.
Odložte si vrchné háby...
očkom hodím,
ako na mňa vypadli tej bohyne vnady.
Ľahnite si sem... počkajte napravím...
rukou sa dotknem dokonalej krásy.
Popočúvam... hmm, akosi to nejde,
ucho priložím do vankúša zo zamatovej kože.
Tu nebolí? A tu?, prsty mi hrajú...
Nemôžem skončiť,
vzrušený som... oči sa Ti smejú.
Vyšetrenie dlhé. však nemôžem vstať
aby si si nevšimla, čo to so mnou deje...
Tu sestrička klopne a vopchá hlavu:
idem nám objednať na zajtra stravu.
Vyrušený z raja,
lapaj hneď padá...
môžem sa postaviť bez straty desiatky,
posledný pohľad na okrúhle krásky...
Múdro sa tvárim: niečo sa mi nezdá,
prídete na kontrolu... o týždeň, o dva?
Doma sa budím z mokrého sna
snívala sa mi návšteva - bohyňa Anička,
endorfínmi ma napĺňa,
a ja cítim v dlaniach
horúci otlačok jej prsíčka.
Publikoval(a):
dukxo, 14.2.2023