Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Srdcebol

Srdcebol

Kdybych Ti nikdy nevstoupil do cesty,
či Ty bys mne obloukem obešla,
vyhnul bych se té mučivé bolesti,
nepoznané za léta předešlá.

O kolik by byl můj život jednodušší,
kdybys byla stará a ošklivá.
Ty však máš nádhernou tvář, tělo i duši,
něžné srdce v Tvé hrudi spočívá.

Tvůj úsměv přece stojí za všechny mé strasti,
Tvůj hlas je mých těžkých ran pofoukání.
Tvůj pohled je na srdcebol hojivou mastí,
bohužel, více pro mě není k mání.

Moc rád budu si dál život komplikovat,
týrat srdce láskou zakázanou.
Možná, když trápí se duše básníkova,
lepší verše z ní jak slzy kanou.
Publikoval(a): Bezhlavý rytíř, 25.1.2022
Přečteno (92x)
Tipy (19) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: kopretina7777, Lipová, Marcone, Martin Havlíček, Psavec, Klarineb, Hedullinn, Makaveli, valachia, děda včela

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 09:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti