Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Volnost

Volnost

Dívka
něžný má dech
patří jí volnost
v květech

Ještě chvíli
chce žíti
svoji míli
než složí hlavu
pryč od davu

Kdo ji uprosí
kdo pochopí
její tajemství
kdo

Kdo ji uprosí
že smí splynout
v jeden tep
ve dvou bytostech

Drsná kráska
vlídná na ni sázka
něžný
kdo uchopí dech
v němých bytostech

Záhadná bytost
nezná sebelítost
září jako srnka
a nehledá vlka

Koukají
k sobě volají
ti nesprávní
čistoty nemají
nikdy ji nelapí

Za branou ticha
trpce se dýchá
vede ji spěch

Prý zemřít měla
v prokletých zdech
a zatajila dech
našla jeho
když nečekala
nic

Pro lásku
létají
už nejsou samotní
křídla dvou
jedno srdce pozvednou
v lásku odevzdanou

Pochopila po letech
že jí sluší domov
a
klidná krev
Publikoval(a): kopretina7777, 6.1.2022
Přečteno (31x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Mirastus, Bezhlavý rytíř, Lipová

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 13:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti