Bosá princezna
Bosá princezna
Jsem
zasněná princezna
místo střevíců
okovy
drtí chodidla
Nepohnu se
bez lásky
toužím jít bosky
Bosky
bez okovů
běžím
od hřbitovů
Od hrobů lásky
bosa běžím
do srdce živým
o to se snažím
kulhám
vynořuji se s bažin
běžím
Krůpěj rosy
mi z očí
stéká
topím se v slzách
jsem něžná řeka
která
okovy proplula
slzy utřela
dál srdce
jako holubice
nezavřela
a šanci
tisíckrát nabídla
Bosá
upřímná
a
rozedraná chodidla
já
šance
marně nabídla
a poté
na sto let
zestárla
ale stále
jdu v
širý svět
věřím
ve věčný květ
Publikoval(a):
kopretina7777, 28.10.2021