Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Luny jas

Luny jas

kopretina7777 Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: Je noc a luna vypráví...

Co vykouzlila
luna
tvá
Světla kouzelná

Jenom mě
s půlnocí
tančíš po řasách
s tvou příchutí
v záři znějící

S hebkou příchutí
skoušíš svůj
tah, mě po řasách
ve věčných vteřinách

Naladěni
do luny
věříme v duši
krásu
pavučinu snů
když oddáme
se
luny jasu

A poté
v chůzi jemné
v pavučinách
tančíš mi na řasách
ve
věčných vteřinách

Nevěř havranům
věř našim snům
měsíčnímu jasu
v hebkou
duši krásu

A za mrazu
i já někdy
zhasnu
a pavoučci vpletou
sny
poslední do luny
tajemství

A dál
v kapradinách
tančíš
mi na řasáh

Víry tah
do věčnosti
k vesmíru
v našich bytostech
spojených
pevně na řasách
jemně jako pavoučci
pletou sny v náruči
Země

Tíha Země ve tmě
k chmurným havranům
nás táhne
a cesty k luně
jsou zrádné

Věříme znovu
v duše obnovu
co září
luně v obzoru
věřím tvé hedvábné
chůzi v pavučinách
mě po řasách
jemnější
než
slza v peřinách
a poté poslední
tvůj tah
za chůze v kapradinách
mě po řasách
Publikoval(a): kopretina7777, 25.7.2021
Přečteno (166x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Do-sna, Květka Š.

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 15:56
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti