K jaru letím
K jaru letím
Do skrýše
k vlaštovkám
letím
k jaru
Ač trny mě omotají
ač slyším temnotu
v dáli
k poslům jara letím
Třesu se
smráká se
a střepy mé
duše
tříští se o
starou zeď
jsem tady a teď
V jaru hledám
velkých darů
roztříštěná
a lepená
tolikrát
že nechce se letět
a dusí mě zeď
Rozbitá
slepená
k jaru letím
v té zněti
duše
co zbudit se nechtěla
bez slunce
a jara
Tíživá rosa
do nitra kane
po ránu
duha
v bolu vzplane
V těch barvách duhy
průhledné tělo bolí
v barvách bolesti
co déšť neodnesl
K jaru
stále
ještě
letím
Publikoval(a):
kopretina7777, 15.5.2021