Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Poslední zvonky konvalinky

Poslední zvonky konvalinky

Rozezvoněly se zvonečky
květin
tak tence
tak hravě
v trávě

Melodie nese
sny
tak zní zvonky
konvalinky
bíle se chvěje
tichý děs po těle
hrozí se krůpěje

A truchhlíce
za svitu měsíce
smutné sny
melodie zpívají

Slyšim konec
zemřel
sen poslední
a
zvonce zvoní
k poplachu
tence

Písnička truchlivá
květin se ozývá
pod tou poslední
pohřbím své
sny

A sny
utichly
toužily zemřít

Snů je konec
zní
květin zvonec

A ve vesmíru
v klidu a tichu
za noci
v kouzlech noci
hrávala si hvězda
ted celá vyhaslá
spí
život ji neruší
je klidná
tma přístřeší
jí dá
zakryje bolest

Hvězda
usnula
navždy spí
v pokojném tichu
na památku
snů
Publikoval(a): kopretina7777, 21.4.2021
Přečteno (22x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Hedullinn, Marcone, Květka Š., Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 19:12
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti