Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nádech, výdech...žiji

Nádech, výdech...žiji

Listí opadavé mám
znovu na jaře
rok co rok
obrůstám
a
rostu
do jara daru

Stáří dotkne se
mě ve vlasech
dlouhých
rok co rok
zemi bližších

Stáří dotkne se
a moudře poví
co dřív oči neviděly

A letokruhy seschlé
jako vrásky mé
světu k stáru ukážeme

k zemi
dopadneme
šediví

Na svět se usmívám
ve svět věřívám
až mě strhne
realita prudce
jako mrtvý,suchý
kmen

Věřím
v
dobro a sen
v lidské štěstí
co srdíčka hostí
jen umět brát
a potom ke konci
všech bolestí
nechat za zády
smutný vzdech

Nádech výdech
...
žiji
Publikoval(a): kopretina7777, 13.12.2020
Přečteno (38x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jikra, děda včela, mnich-v-blues, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 12:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti