Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vykvetla sedmikráska

Vykvetla sedmikráska

Třeseme se v bolestech
Sdílíme svůj dech
zahřívá náse těla
když
kolem mráz
kreslí studeno
kolem nás

Bolestný nádech
bolestný výdech

A mráz chvil
šustí v životním roští
a společný dech
si cestu klestí

Bolestný nádech
bolestný výdech
duše bdí na zemi
bdí v souznění
dechů a nádechů

Světem
bez slunce
bez nohou
bez křídel
a v hlubině

Modlidba tichá
v naději se naše
oči spíjejí
v jeden celek

Mrzne dech
to vše co zbylo
se vpíjí
v
řezavé hře mrazu
do duše tmy
za mrazu myšlenek

Oči planou
hřejí naději
že světy naše
těžkosti
přečkají

A hle
nohy a křídla
dala láska
vytáhla z hlubin
a nám vykvetla
v duši sedmikráska
Publikoval(a): kopretina7777, 9.12.2020
Přečteno (28x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Hedullinn

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 13:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti