Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pírka a vrásky na sto let

Pírka a vrásky na sto let

Vrásky vteřin
které
čas vpravil
do života
jako
peříčka křídel
jenž bere
života chvil

Vrásky vteřin
míří do končin
životních chvil

Poslední pírka
mizí
z křídel barevných
do končin vzdálených

Barevný je život
jenž si sdílel
s časem
ať si chtěl či ne

Plakali andělé
majíc
vrásky po těle
že
ukvapeně jim život
peří bral


Peříčka odlétla
jako vráska stoletá
jenž
vzniknout se chystala


A peříčko poslední
odlétlo
s vráskou stoletou
jenž
v hrobě spí
Publikoval(a): kopretina7777, 27.10.2020
Přečteno (24x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š.

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 13:12
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti