Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Infarkt

Infarkt

na interně mají
nejkrásnější noční oblohy
podlahy ve spěchu zašlapaných hvězd
levým okem snažím se je spočítat
pravé zavírám abych viděl svojí tmu -
- je podzim mlhy
noření se a vynořování
nehnuté ustupování neúnavná stráž
společenství samoty
chřadnutí a řídnutí světla
prodloužená tma
občas se v ní někdo ztratí
zradí nebo zabije...

to už otevírám okno
přilétl kos

dýchám střepy - přišla zima
nebe na zem přilepilo sníh
lampy na něj močí světlo
kráčí po něm po kolena zabořený polostín
a v něm já
sebe pokouším

dýchejte mělce a počkejte (přikrytý smích)

vidím svoje bělmo - taje
a v tom pomalém stékání a ubývání
jako bych už prošel dveřmi oblečený za anděla
tíha ticha zatřepala křídly -
- to mi jen z očí odlétl kos
aby nebi nechyběla ani jedna
hvězda

od té doby

kvete ve mně jaro
Publikoval(a): Marek Miko, 4.4.2020
Přečteno (40x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lugilla, J.F.Julián, Jikra, Mirastus, Lipová

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 08:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti