Tíseň v tísni
Tíseň v tísni
křížení bez křížů míjení
svíjení svitu
v něm chybím slunci
až do stínu slunečnic
pro oběť objetí jsme vzkříšeni
olej z černých oliv
čistý odliv z hloubi duše
jeskyně holubů
opouštím své tělo
v místě tvého dopadu
odpusť mi svou poušť
dovol si mou pustinu
modlitby neplatí
když zmáčknou spoušť
nebo se podplatí
opakuješ dokola
v okolí mých kalných hvězd
pot je oáza krev med
člověk padne a ožívá
včela bodne a umírá
Publikoval(a):
Marek Miko, 31.3.2020