Povidla
Povidla
noc ze švestkových povidel
sedím v rezervovaném kupé
a vzpomínám
jestli to byl pošťák
kdo měl zpoždění
nebo to byla jen klika
co se mi na nádraží
přilepila na patu
a průvodčí
poněkud zmaten hvězdnou hladinou
Rozkoše ubývající
v protisměru
si mě na seznamu hledaných
nevšiml
ten zázrak by se stal
kdybych tehdy v Kostelci nevystoupil
s pocitem
že u máminýho koláče
někdo a něco
chybí
že jsem doma
asi sám
Publikoval(a):
Marek Miko, 15.2.2020