Hlas tulipánů
Hlas tulipánů
Anotace: V tom kraji tulipánů toužím žít
Hlas tulipánů
Zástupy andělů se jaly hráti
na flétny, trubky, harfy jemný prstoklad.
Ten zpěv se nese údolím, je znáti
a do hrdélek opeřených ptáků pad´.
Když jaro život nový probouzí,
nic v zemi životu se nevzpouzí
a začne také jemně hrát
životu, který touží vlát
jak rudý prapor smělých tulipánů
na malou chvíli prchavou snad k ránu,
když ze země se vztyčí květ
čerstvý a krásný na pohled!
V tom kraji tulipánů toužím žít
a v hrdle tóny zpěvů andělských
nechávám v srdci s jarem pozemským tu znít!
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 21.1.2020