Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ctnost

Ctnost

Ty vaše ctnosti!
Ty papíry pomačkané,
v listech knih těžkých jak skály žehlené,
a tak stále dokola,
špinící se, umyté a obnošené.

Ty vaše ctnosti,
co stojí samy sobě v tvář,
topeny v Châteauneuf du Pape;
ostrá pera v safírový kalamář.

Ty vaše ctnosti,
ten prospěch z nitra slizkých těl,
laskavý vrah vzbouřenců,
piják krve velkých děl,
co hltá a prská ji pak v dlažbu kočičí,
upír, jež velkou múzu nikdy nezničí!
Publikoval(a): Martin Hašlar, 3.1.2020
Přečteno (53x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jikra, donne, Makaveli, děda včela, Bezhlavý rytíř, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 08:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti