Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Přicházení

Přicházení

ránem nejdřív procházej kočky
ale nemysli si, ne všechny
ho za sebou zavřou
předem ti určej, kudy půjdeš
jako by tě přivázaly ke sněhu
a nutily tě pozorovat
jak vycházej první stíny
ale ty při tom prahneš
po tom nejměkčím místě
pro pád svojí duše
a čekáš, dokud lampy nezhasnou
a dáváš si pozor, když odděluješ
žloutky od bílků

otevíráš, ale nemysli si, ne všechny
vstoupěj hned

říkal
a žloutky rozlejval na šeol
Publikoval(a): Marek Miko, 1.1.2020
Přečteno (43x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, Jikra, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 09:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti