**Borůvkově fialová
**Borůvkově fialová
Anotace: ..mám fialovou ráda..mém ráda i borůvkový čas..
~~~~~~~~
natrhala si borůvky
navlékla z nich korále
potom v šatech zabarvených
tancovala na bále
taneční sál byl celý do lila
v krojích tam ogaři hrají
a vesele si zazpívají
pije se víno medové
/či borůvkové sudové?/
tanečnicím zatleskali
všichni ti co u stolu seděli
a že si také zatancují
to dnes svatosvatě slibují
ta kráska v šatech zabarvených
do vlasů si jednu růži dá
a ať se v těch barvách neutopí
ta růže je asi čajová
v té růži spali i broučci
ta krásná je tancem vzbudila
broučci skončili na louce
když se ta holka točila
tam na parketu,tam na tom bále
ogaři hráli a hráli
kdo to viděl kdo to slyšel
smál se každý z blízka i z dáli
a pak si v nedalekém lese
i borůvky natrhali
borůvkovou si pusu dali
fialově
se spolu zabarvili
~~~~~~~~
Publikoval(a):
Květka Š., 27.3.2019