Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Proto asi pláče

**Proto asi pláče

Květka Š. Básně » o Přírodě

Anotace: ..dnes nebo zítra prší ale stejně..

~~~~~~~~~~
Dnes každé mládě
promoklé skáče
nebe je zamračené
proto asi pláče
v louži se koupala
i ta žába malá
a potom jenom tak
v louži zakuňkala.

Nad krajinou
prý čáp si letí
louže se ~~zavlní~~
žábo jak je ti?
Loužičko mokrá
jak by mi mělo být
do trávy si skočím
já,žába skrýt.

Nad sebou louže
zobák uviděla
být jen tak potichu
to by se zastyděla
žabičce ukáže
ten dlouhý "zoban"
ta honem skáče
já se schovám.

Čáp letí hladový
louže se zavlní
a žába zakuňká
poděkování...

~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 7.3.2019
Přečteno (118x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Adminak

Spodek

Stránka generována 24.4.2024 02:13
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti