Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

ledviny

ledviny

koruny zubů prostoupeny černí
nebroušeným nožem bodá do ledvin
časy se změní, odejdou, znovu se vrátí
připomenout tvar řeky, do nějž vlil se
tlukot nebe a odraz hřmění


ke slinám rozmrzajících všel
slepen je šepot lučních trav
ve větru rozpustit stěny snění s kapkou soli
vykloktanou a odplivnutou v umavadlo bdění
bodá žihadlem věčný smrti
barvou kočovný pleti
rozfoukaný do pramenů
dávno zrezivělých, živých
z hnisavýho smetí
Publikoval(a): Marek Miko, 5.2.2019
Přečteno (56x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Desiré

Spodek

Stránka generována 18.4.2024 20:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti