Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**I to štěstí

**I to štěstí

Květka Š. Básně » o Štěstí, neštěstí

Anotace: ..tak by to šlo..

~~~~~~~
I štěstí bývá unavené
a uvadne jako květ
chvíli někde odpočine
pak vrátí se ti zpět,
štěbetá si i s ptáčaty
občas jim peří čechrá
potom se schová za vraty
a na schovku si hrá.

Ráno ti štěstí pošeptalo
do básně poví i verš
a jenom tak se zeptalo
stačí anebo ještě chceš?
A ty se ani nezlobíš
na papír píšeš básničku
čaj s vůní máty uvaříš
a tomu svému štěstíčku
dáš hubičku.

Neboj se...
večer si o ni znovu řekne
ty obejmeš štěstí v náručí
šťastně se na tebe pousměje
básnit o štěstí tě naučí
pak šťastně mluví
...nemlčí...

~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 29.1.2019
Přečteno (335x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: kopretina7777, slunečnice69, Mirastus

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 12:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti