Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

kůže

kůže

vrcholy písečných dun
stejně horký jsou tvý žíly
podobu neměň
přečkej tu chladnou chvíli

za světla puličních lamp
stromořadí svatýho dřeva
bílej had ve stínu motýlího
křídla, střeží oheň
žere tvoje střeva
rychlost neměň a vzpomeň si
zda hoden jsi moudrosti
zda neopovrhuješ nebesy
když tak vroucně lásku přeješ si
a říkáš si, smrt je má nemoc
kéž mohl bych zůstat přes noc

když hadi svlíkaj se
syčíš ze spánku
zanechávaš za sebou
prázdnou obálku
Publikoval(a): Marek Miko, 24.12.2018
Přečteno (53x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lugilla, gogol

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 19:14
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti