Nocí v noci...
Nocí v noci...
Anotace: Inspirováno zážitkem blízkého člověka...
V hluboké noci kdy lidé dávno spí
světýlka hvězd bloudí černou tmou
v tanci stínů u staré hřbitovní zdi
duše prochází nehostinnou pustinou
když zabodnul se ti trn do srdce
jako střípek zrcadla do oka malého Káje
upíjíš z poháru zoufalství chutnající trpce
Requiem od Mozarta do uší ti hraje
paprsek světla prostupuje nejhustější tmou
temnota ho pohltí když ji to dovolíš
beznaděj se rozpadá v propast bezednou
naděje z beder sejme ti tvůj těžký kříž
tichý hlas k tobě nocí promlouvá
s láskou ti ukazuje ztracenou cestu
pocit viny jako vlna za vlnou odplouvá
namísto kompasu zříš betlémskou hvězdu...
Publikoval(a):
Klarineb, 28.11.2018