Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Žilo bylo malé kotě

**Žilo bylo malé kotě

Květka Š. Básně » o Přátelství

Anotace: ...od Ž---A...abeceda...

*****
Žilo jedno malé kotě
znalo každou díru v plotě,
velkou i tu trochu menší
už se na svůj výlet těší.
tam za plotem někdo čeká
štěká,štěká kotě leká,
svítí měsíc mraky plavou
řeka hučí za zahradou.

Raci tam spí dole u dna
prý tam bývá voda klidná,
ovšem co se nestalo?
Najednou blesk a pršet začalo.
Malé kotě se bojí deště
lije však hodně,ještě a ještě,
když zase,prásk,zahřmělo
jen tak tak se kotě louži vyhnulo.

I ten náš pes to nemá rád
chtěl by raději v boudě spát
hlad ho z boudy vyžene
granulky si dá či né?
Fuj,dnes na ně chuť nemám
ejhle,na stole leží salám,
dám si ho celý a hned
čerstvý je na čuch,na pohled.

Co kdybych zavolal i to kotě
bude mít taky hlad,určitě
a jako dobrý kamarád
Alík se o salám rozdělil rád.
~
A nějaká ta díra v plotě?
Baf,baf nezajímá už ani kotě.
--------
Publikoval(a): Květka Š., 22.11.2018
Přečteno (290x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, gogol

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 07:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti