Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Růže a kámen...

**Růže a kámen...

Květka Š. Básně » o Životě

Anotace: ---(*!*)---

*~*~*

Černé šaty nosí
ta vdova den co den
jednu rudou růží
položí na kámen,
ten kámen náhrobní
slzami skropila
za duši milého
se smutná modlila.

Ty černé šaty odlož
vždyť jsi ještě mladá
jiného mládence
už můžeš mít ráda,
ta vdova však nechce
odložit černý šat
své nové štěstí
nechtěla uspěchat.

Až třetím rokem růže
ty rudé odkvetly
a na náhrobní kámen
už slzy nekáply?
Černý šat pak vdova
za bílý měnila
milého si našla
jen jemu patřila...
_____
Publikoval(a): Květka Š., 14.11.2018
Přečteno (179x)
Tipy (16) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Bezhlavý rytíř, Klarineb, Lindos, Kytka62, Doradolanska, slunečnice69, děda včela, gogol, Gaia.

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 10:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti