Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**V ranní mlze

**V ranní mlze

~~~~~~~~
Po kraji se v ranní mlze
podzimní den probudil
aby nebyl obyčejný
do barev se zahalil...
rezavá a červená
to je prý módní hit
i trochu žluté do zelené
pan podzim musí mít.

Kaštany jak knoflíky
má na svém kabátě
a květ bílé chryzantémy
zastrčený má v klopě...
někdy hledá slunce
ty paprsky co září
i sám podzim potřebuje
pohladit po tváři.

Září,říjen,listopad
sem tam slunce,lijáky
to má každý podzim rád
i zmrzlinu a deštníky
a prosince se nebojí
se zimou se rád spojí
prý nikomu pak nevadí
když mráz líce pohladí...

A kdyby to i vadilo
no co by se tím změnilo?

~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 26.10.2018
Přečteno (406x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, slunečnice69, Mirastus, děda včela, Klarineb, Gaia., gogol

Spodek

Stránka generována 16.4.2024 19:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti