zeď pod zdí
zeď pod zdí
už několik měsíců
se nedokážeš pořádně nadechnout
hlína tlačí tě pod hrudí
zapomněl jsi, že jsi strom
zlomit tě může jenom vítr
vrabčí hnízda v korunách
tvých vlasů
poklady v propasti
v tvojí ceně
bere všechno
a pak se několik měsíců
dokážeš pořádně nadechnout
.
.
.
.
nebe navrstvený na sebe
hodinám stříhá nehty
láskou bez požehnání
hladíš vodopád noci
padáš do bažin
máš těžký prsty
motýlím křikem šeptáš
venku jsou dneska krásně
vidět hvězdy
z červů srkáš med
kudy potom kudy teď?
hniješ si pod očima
padáš do hlubin
máš teplý prsty
klidným krokem šeptáš
venku je dneska krásně
vidět jestli
Publikoval(a):
Marek Miko, 17.10.2018