Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Pro krásu slunečnic

**Pro krásu slunečnic

Květka Š. Básně » o Lásce

Anotace: ~~..slunečnice a tak..

~~~~~~~
Sluní se na slunci
krásné slunečnice
na poli v zahradě
i u cesty...
květy k sobě skloní
něco si šeptají
že chtějí do kytky
pro nevěsty...

Zítra se vdávají
dvě holky z vesnice
berou si hajného
a myslivce...
šaty jsou z kopretin
závoje z pomněnek
svatební kytice
slunečnice...

"Ano" to si řeknou
u lesní studánky
ta potom šplouchne
už jste svoji...
a ty dvě nevěsty
i ty dva ženichy
prstýnky z lásky
navždy spojí...

Pro dnešek končím
o kráse slunečnic
v hájence dvě svatby
teď oslavují...
víno z plodů lesa
modrá jsou nebesa
do tance ptačí zpěv
ti se mají...

Tak prosím račte dál
i vy jste pozvaní.

~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 8.9.2018
Přečteno (94x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: gogol, Mirastus, děda včela

Spodek

Stránka generována 18.4.2024 17:13
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti