Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Letní létání

**Letní létání

Květka Š. Básně » o Přírodě

Anotace: ...(*o*)...

~~
~~~~~~
Letecký den
dnes mají motýli
létají nad tím
co kvete v obilí,
prý leda tak mák
kopretina a chrpa
letní déšť se směje
a padá jak sprcha.
Lekne se totiž
oves,žito i pšenice
lépe by bylo
za tepla,za slunce
létání skončilo
tak krásní motýli
lehli si ve vřesu
usnuli za chvíli.

Letní den po dešti
rostou houby
lišky,hříbky,kozáci
to jsou hody,
lásku prý vyznal hřib
muchomůrce
té líbezné
co stojí u borovice.
Les jim hned svatbu
naplánuje
lahodné menu
se připravuje
lesní studánka
ta přípitek navrhla
lípa se na nic jiného
ani nezmohla.

Lesem se ozývá
cinkot modrých zvonků
líska dá tři oříšky
na zmrzlinku
lucerničku
světluško zhasni
letí sem z vřesu
jeden motýl krásný.
Letní den končí
svatební,malovaný
lehce jsou ze svatby
všichni uondaní,
lehne si kdo chce
a taky kam chce
la la la la
stejně dnes skončí
...v mé pohádce...

~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 17.7.2018
Přečteno (91x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Psavec

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 00:58
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti