Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Motýl

Motýl

Barevný motýl sedl mi do snu
a po vlasech mě hebce pohladil
zchladil žárem rozpálenou vesnu
v břiše chvění svými křídly rozvířil...

přeji si s ním zůstat ještě chvili
pocítit žhavou lávu z výbuchu sopky
počkám, až své květiny sladce opýlí
v temnotě samoty, v chladu hrobky...

Stříbrná řeka zachvěje se v doufání
v krajině duše spálená pustina mlčí
umíráček za živé mrtvé tichem vyzvání
a naděje jako plevel z kamení klíčí...

Jednou přestane v tichu cinkat hrana
motýl ze snění a spánku ožije mi v dlani
navždy odejde iluze v klamu světa hraná
ztratí se jizvy z meče, jež má moc zranit...
Publikoval(a): Klarineb, 29.5.2018
Přečteno (120x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: C.I.F, Makaveli, děda včela, slunečnice69, Martin Havlíček, Lindos, gogol, Gaia.

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 17:02
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti