Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jarní okamžiky...

Jarní okamžiky...

Klarineb Básně » o Přírodě

Anotace: Jarní rozmary počasí...

Penízky deště na vyprahlé dlažbě
se syčením se ztrácí v duhové ražbě
lípy se natáhly po dešti přímo do oken
v loukách na kopcích až na kost promoknem...

Ach, ty májové dny v rozmarech počasí
když se nebe roztrhá, kéž v mysli se vyčasí!
Deště již omyly ze žluté mlhy lepkavý stín
vsákl se jako touha bouřlivá do zlatavých hlín...

Rozpraskané plástve bláta nastavují žíznivou tvář
opadané květy pivoněk jako nové šance posbíráš
hodíš je do větru jako vytoužená tajná přání
Vesmír je vyslyší, Láska uchopí tě do dlaní...

Láska, co tě nikdy nezraní
když na kolenou prosíš v pokání...
Publikoval(a): Klarineb, 21.5.2018
Přečteno (133x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: C.I.F, Makaveli, děda včela, Mirastus, Martin Havlíček, Lindos, gogol, Gaia., slunečnice69

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 08:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti