Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Od pasu dolů

**Od pasu dolů

Květka Š. Básně » o Přírodě

Anotace: krása hory...

~~~~~~
Hora,
má z mlhy svůj šat
ze sněhu pokrývku hlavy
kamzíky skákání tam i sem
náramně asi baví.

Od pasu dolů
má hora sukni z kleče
střevíce z velkých kamenů
a její punčošky
divoká bystřina zdobí.
A v každém ročním období.

Lem roucha
jsou třeba horské doliny
na živůtek ji ovce bača půjčí
horu
snad loupe v kolenou?
Ale ne,to jen ty ovečky křepčí.

Léto pak horu ozdobí protěží
sněhová čepice
však dost dlouho vydrží
slunce dá hoře
ten pravý zlatavý jas
ano,tak to má být,tak se to
patří.
A vítr horám,prý jako kadeřník
učeše vlas.

~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 10.5.2018
Přečteno (92x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: kopretina7777, mnich-v-blues, RózaPek, gogol, Mirastus, děda včela, Lindos

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 20:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti