Tulipán
Tulipán
Anotace: ... Dnes nám vykvetl na zahrádce tulipán, báseň psaná cestou do práce ...
V zajetí žlutých květů dřínů
zelenají se nesměle lesní háje
posedlá touhou po slunečním stínu
procházím konturami rodného kraje...
Sasanky a blatouchy svítí v harmonii
bíložlutá se do zelené něžně přelévá
ptačí zpěv zní ostře ve zběsilé rapsodii
stromy zdobí kopce jako bílá poleva...
Na zahradě rozkvetl rudě zářící tulipán
samotinký stojí deštěm a větrem zmítán
jeho krásu mohou i v Holandsku závidět
osamoceně pozoruje ten běsnící svět
kdesi hluboko uvnitř rozprostírá se zahrada
plná květů, stromů, barev a vůní čarokrásných
nepřístupná je těm, co zůstanou stát opodál
ti nikdy nevstoupí do hlubin psaných básní...
Publikoval(a):
Klarineb, 17.4.2018