Velikonoční zamyšlení...
Velikonoční zamyšlení...
Zvony duní podvečerem
zakrátko odletí do Říma
světlo zhasne, toneme ve tmě
ticho svou náruč rozpíná
ledový vítr poutá kraj do pentlí
v jarních tónech tolik barevných
velikonoční čas se rychle krátí
zubaté slunce kostelní věže pozlatí
v polích bělavě svítí boží muka
z vichru zběsile hrají varhany
dav nevinných vinných kříž stlouká
a krev zbarvila vyprahlé balvany...
Ti kdož kážou vodu, pijí víno
dál světu vládnou jako kdysi
v bolestech splácíme trpkou vinu
jen Damoklův meč níže a níže visí...
Publikoval(a):
Klarineb, 1.4.2018