Dnes začne jaro...
Dnes začne jaro...
Anotace: Za několik hodin vypukne jaro. Fascinuje mě, kolik rozmanitých tváří v sobě ukrývá...
Na xylofonu z rampouchů
tajících
zní bílá elegie se zimou
bloudící
ztratila se v očích kolouchů
hladových
ledová obruč břehy potoků svírá
v dešti sněhových slz mlčících...
Sype se sníh...
Mince vhozená
do studny zapomnění
kruhy se rozestoupí
v tesklivých básních
tetovaných do ledu
do modlitby za jarní náladu...
Studánka ukrytá v lese
u Třech studní
v ní píseň lásky a smutku sní
ve sněhově hustých závějích
ledové náhrdelníky na šíjích řek
chladnou krásou tiše se skví...
Za několik hodin přijde jaro
studenou nám nastavuje tvář
všechno co doposud ještě spalo
s ledovým klidem bude spát dál?!
Publikoval(a):
Klarineb, 20.3.2018