Dáma v černém
Dáma v černém
Anotace: Setkání třetího druhu nejsou běžná...
Přisedla si vedle dáma v černém
nepodívala se nikomu do tváře
náhle zavládlo hrobové ticho
jen stín se přehnal kolem oltáře
nikým nezvána v kráse spalující
tak chladně nedostupné a něžné
lemem svých šatů zhášela svíce
setkání třetího druhu nejsou běžná..
Zcela bez uzardění si drze sedla blíže
celou dobu mlčela a šel z ní divný chlad
její ladné kroky zbavil kdosi zemské tíže
beze slov mluvila ač její slova nikdo nechtěl znát
potom si nalila vína číši vrchovatou
a vypila ji bez váhaní celou až do dna
nesla se prostorem se sukní rozevlátou
její zraky hluboké jak nejtemnější studna
náhle se mi do očí klidně zadívala
z rukávů jí odpadaly střepy ledové tříště
dušička ve mě zbyla jen vskutku malá
když chladným hlasem řekla - někdy příště...
Publikoval(a):
Klarineb, 1.3.2018