Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Fantazie? Fáma?

**Fantazie? Fáma?

Květka Š. Básně » Říkanky

Anotace: o jednom mravenci...

~~~~~~~~
Fotbal
s malou borůvkou
jen tak zahrát chtěl
celé tělo zmalované
pak od borůvky měl,
jeden známý Ferda
prý Ferda mravenec
fialky se v trávě smějí
je to pitomec.

Píšťalka ta bude znít
asi z mraveniště
a finálové utkání
to uvidíme příště.
Fakt?
To se ptala šiška,
šiška v jehličí
ten fialový kopačák
už dávno nefrčí.

Dnes fotbaloví fandové
prostě mají pech
fialové borůvky
nenajdou na stromech.
V lese vítr fouká
jen tak fí a fí
falešného Ferdy
prý mravenečník sní.
---
Fantazie? Fáma?
vyber si co chceš
Ferda byl však skutečně
jenom mravenec.

~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 15.2.2018
Přečteno (93x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, Mirastus, Bezhlavý rytíř, děda včela, gogol

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 19:12
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti