Les ve mně
Les ve mně
karty jsou na stole
ponoř se do mechu
očistit prameny
z ran odplivni jed
z mlhy vynoř kameny
déšť měkne
poslední kapka rozvine
ulitu kabradí
na dvou větvích
z jednoho stolu
shoď kůru
zacel probubnovaný střechy
pozor na schodech
náledí
komín fučí na flétnu
pod vrabcem křupla větev
plíce hnijou uvíznutý v plotu
ve tvaru vlašskejch ořechů
nepopírej kořeny svědomí
očisti je ohněm v krbu pokoje
karty sejmi do hnoje
důstojně
v aktovce tobolky kardamonu
topoly ustrojený do kabátů
odejdi od stolu
podél copů řek
hrudí kráteru
s prázdným talířem okovů
černej písek proklouzl paprskem
do plátna květů vonících plevelem
ozvěna se sesypala z ramen útesu
branou lesa ulehni do neustlaný postele
sny obětuj podzemní koruně
podle daru poznáš přítele
Publikoval(a):
Marek Miko, 11.2.2018