Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Můj rodný kraj

**Můj rodný kraj

Květka Š. Básně » o Životě

Anotace: a muziko hraj...

*~*~*~*
Jižní Morava
můj rodný kraj
holky jak víno
tam kluci se maj
vesnice i města
řeky a pohoří
ve zlatém obilí
i mák se rozhoří

na kraji každé
kouzelné vesničky
kvetou plané růže
u malé kapličky
všichni se starají
o ty své vinice
a také o krásu
moravské vesnice

můj rodný kraj
a mé město Brno
tam dobrých lidí
je více než plno
najdeš tam lásku
štěstí a pohodu
opustit Moravu
ne,to už nesvedu

každému chutnají
moravské koláče
jen z toho orloje
je někdy do pláče
stojí si v Brně
na jednom náměstí
kolikátá odbíjí
nevíš?Nemáš štěstí

tak aby jsi viděl
kolik je právě hodin
jsem hodný Moravák
hned ti to povím
koukni se napravo
jak jedou šaliny
tam na tom kostele
jsou vidět hodiny...

***~***
Publikoval(a): Květka Š., 4.2.2018
Přečteno (168x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, Lipová, Elll, Kytka62, děda včela, Mirastus, gogol, Klarineb, Marcone

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 13:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti