Prosinec
Prosinec
Prosinec
Stínové tapety na zdi pokoje
sen utopený v hrnku s kafem
na co si hrajeme, když mlčí čas?
V tichu tepou až na kost hoboje
lidské loďky bloudící s davem
salto mortale, co nám láme vaz?
V jarní náladě blátivého adventu
vítr a tma ukusují zimě malá sousta
světýlka hvězd padají tak nějak do mně
příběh v nemž marně hledám pointu
v atmosféře jenž jako kaše zhoustla
magický prosinec spí v éře proměn
ve zvonivém rytmu Narodil se Kristus pán
ta vánoční píseň zní do všech stran
blíží se konec podzimu a padá klec
v mrazivém rytmu již tančí Prosinec
Publikoval(a):
Klarineb, 16.12.2017