Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nebe je...

Nebe je...

Klarineb Básně » ?nezařazené?

Anotace: Proměny oblohy v několika okamžicích....

Noc jako švestková povidla
prostírá nový ubrus ránu
se třpytkami zmrzlých kapek

stromy v mlze jako plavidla
toho chladného modrého oceánu
plaví se za svěšených plachet

nebe plane v barvě karmínové
slunce v něm bezostyšně tone
v krvavém rozbřesku bolavém

nebe se změnilo v popelavě šedé
krkavec zbytky hlíz z hroud klove
pod studeným dešťovým příkrovem

obloha se probudila do bílých tónů
advent plyne bez vánočního shonu
za sněhových vloček kráčím beze stínů...
Publikoval(a): Klarineb, 9.12.2017
Přečteno (100x)
Tipy (20) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a1ička, Jera_lu, Martin Havlíček, Gaia., Těkavý Vasil, barča1, Desiré, Mirastus, gogol, slunečnice69
ikonkaKomentáře (11)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 19:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti