Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Betlémská hvězda

Betlémská hvězda

Klarineb Básně » ?nezařazené?

Anotace: Inspirace jednou starou událostí z Vysočiny...Věnováno památce Josefa Toufara...

Betlémská hvězda
do tmy jasně září
v paprscích
nejjasnější mezi hvězdami
ač se to nezdá
na nebeském oltáři
roztál už sníh...

Jak v nebi tak i na Zemi
poblikává v den zázraku
až zmizí skrytá do mraků
nic se nezmění

ztratí se jako klam
a ty najdeš drahokam
mezi prachem a kamením
když chóry andělů zpívají

zmrzlé šípky do noci cinkají
je advent
cítím radost i naději...
Publikoval(a): Klarineb, 3.12.2017
Přečteno (81x)
Tipy (18) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Trubka Petr, Lipová, slunečnice69, Těkavý Vasil, Makaveli, Gaia., barča1, gogol, Kytka62, Desiré

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 19:02
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti