Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**No tak sláva

**No tak sláva

Květka Š. Básně » o Lásce

Anotace: ..i to se občas stává

~~~~~~~~~~~~~~~~~
Na temný hrádek
kam tři cesty vedly
hejkal a bludička
spolu něco svedli,
on ucítí u srdce
asi zážeh lásky
vy z té jejich lásky
si nedělejte vrásky.

Na nebi mraky
to zase bude počasí
pojedeme má lásko
kam asi?Kam asi?
Šaty si oblečeš
jen z husté bílé mlhy
pohni,uvidíš
cestu nám ukážou
barevné lampióny.

Svatební trojspřeží
má koně okovaný
kočího kolem krku
škrtí motýlek
pak řekli si „ano“
to je prý nadělení
a teď je čeká
svatební temná noc
a noblesní hotýlek.

Utekly líbánky
jak do kanálu voda
hejkal se štěstím
prý jenom chvěje,
jí se to však nezdá
líbánek je škoda
a proto teď natahuje
moldánky…
nefňukej ty moje
bludičko Julie.

Tu bludičku s hejkalem
snad hvězdy svedly
a měsíc se rozhněval
co jste to hvězdy
provedly…
brzy je plný les
malých hejkalů v lopuchu
a bludiček v maliní
stále se tam slaví
něčí narozeniny
i jmeniny.

No tak sláva
i to se v lese
u temného hrádku
občas stává.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 30.10.2017
Přečteno (103x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: gogol

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 16:05
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti