Velká pardubická
Velká pardubická
Anotace: Nikdy jsem neměla ráda dostihy ani Velkou pardubickou, spíše naopak...Takové malé zamyšlení nad tímto dostihem...
Velká pardubická
- odstartováno!
Změť koňsko-lidská
koně oranicí táhnou
na první překážce to jde snadno
v sedle se udržet a nespadnout
na Taxisu však legrace končí
padají koně i jezdci v křeči
kůň bez žokeje sám cvalem pádí
s nerovným terénem svůj boj svádí
blátem a zimou stádo koní letí
někdy těžce, jindy lehko je ti...
Těžko na cvičišti, snadno na bojišti
proplouváme životem ve slunci i v dešti
jako koně se pereme se životem o život
někdy přes překážky hravě skáčeme
a jindy nás zarazí příkop nebo plot
často svižně směrem k cíli běžíme
a jindy se zase v bahně hustě zmáčíme
když pád zakončíme v močále či bažině
jediná pravda je však jistá
žádný kůň bez žokeje nedorazí do cíle
a někdy i z pozice posledního místa
zbití a uštvaní ochutnáme vítězné chvíle...
Publikoval(a):
Klarineb, 9.10.2017